Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chceme pomáhat!

img_20200510_114106-1-.jpg

I když se naši senioři v této složité době mnohdy necítí zrovna dobře, mnozí z nich nejsou pasivní a nemyslí jen na sebe, ale i na druhé. Hned v začátku pandemie se senioři s vervou pustili do šití roušek.
Poté se chytili nápadu jedné naší seniorky. Věnovali čisté pohlednice, na které jsme napsali pozdravy pro klienty Domovů pro seniory. Těch pohledů jsme v květnu předali 200!
Protože u nás na Karvinsku karanténa trvá, v červnu jsme napsali a odevzdali do domovů seniorů dalších 130 pohlednic.
A protože zákaz návštěv trvá i v červenci, předali jsme do domovů pro seniory dalších 150 ručně psaných pozdravů. Snad klienty potěší a zpříjemní jim dlouhé dny v nucené karanténě.
Myslím, že tato čísla hovoří o našich aktivních seniorech mnohé a těm, kteří se do psaní zapojili, patří veliký dík!
Karanténa stále trvá, proto jsme ke dni seniorů 1.10.2020 předali další napsané pohlednice a do Cesmíny jsme přidali kávu Nescafe, aby si ji mohli udělat klienti, kteří na ni mají chuť.  

 Nechceme myslet jen na sebe a víme, že každá malá pozornost udělá dlouhodobě "uvězněným" klientům v domovech seniorů radost. I v listopadu jsme dodali do tří domovů seniorů všem 130i klientům pohlednici a k prosincovým pohlednicím chystáme i drobné dárečky. Píše se o tom zde:https://www.i60.cz/clanek/diskuze/26974/seniori-sobe-tak-to-vypada-kdyz-zeny-ze-seniorskeho-klubu-v-bohumine-delaji-radost-klientum-domovu-pro-seniory#article-discussion

a tady: https://www.mesto-bohumin.cz/cz/zpravodajstvi/aktuality/25170-seniori-seniorum-od-jara-stovky-pohlednic-a-k-vanocum-ponozky-i-darky.html

VELKÉ PODĚKOVÁNÍ patří seniorkám, které se na této akci podílejí:

Hanka Práglová

Květinka Pinkasová

Danka Seberová

Mirka Urbanská

Marcela Vlčková

Eva Jančaříková

Irena Liszstwanová

Jana Adamcová

Hany Studinská

Majka Seitlová

Zdenka Honcová

Drahuška Kitová

Květka Šišmová

Eva Lipovská

Zdeňka Čížová

Staňka Drobková

vnoučata Evy Pukové

Hela Vambleki

Prázdné pohlednice máme, kdo se přidá k napsání pár milých řádků? Kdo je ochotný udělat nějaké drobné dárečky jakoukoli technikou? Když neumíš pěkně psát, šít, plést, háčkovat - co takhle upéct perníčky nebo jiné trvanlivější drobné pečivo? Hanka ráda uvítá pomocníky

 

********************************** 

 

Prosba členům seniorklubu:
Sbírejte dál prázdné pohlednice pohledů se zvířátky, městy, krajinami, památkami. Pohledy s motivem gratulací bychom chtěli použít k jmenovitému blahopřání k narozeninám jednotlivým klientům a vánoční motivy zase k Vánocům. Pohlednice můžete odevzdat buď v klubovně nebo Hance do schránky. Děkujeme!!!


 

Pro foto klikni: https://seniorbohumin.rajce.idnes.cz/30.10.2020_Pomahame/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 252540
Měsíc: 4993
Den: 169