Jdi na obsah Jdi na menu
 


Modrá a Velehrad-květen 2017

Jakmile se naplánuje autobusový zájezd, je jasné, že nebude stačit jeden autobus, a nebudou stačit ani dva. A přesně takhle to bylo s Modrou a Velehradem. První autobus vyjel 11.5., druhý 15.5 a třetí 16.5.2017. Téměř sto padesát seniorů mohlo obdivovat zajímavosti jižní Moravy. A bylo opravdu nač koukat. ryby.jpgV expozici Živá voda jsme se dostali suchou nohou do rybníka a v podzemním tunelu mohli pozorovat vodní tvory jako parmy, kapry, jesetery, vyzy...Venkovní rybníky obklopuje botanická expozice a spousta druhů už se zelená či dokonce kvete - kostivaly, pryšce, pomněnky...

Dalším objektem našeho zájmu a hlavně fotoaparátů byl Archeoskanzen, který představuje opevněné velkomoravské hradiště s 25 rekonstrukcemi domů včetně paláce a kostela, znázorňující život doby Velké Moravy, knížete Svatopluka a doby slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje.

29.jpg

Průvodkyně nám velice hezky povyprávěla o životě v tehdejší době. Skanzen poskytnul zázemí pro tvorbu několika dokumentů České televize a Rakouské televize. Natáčel zde Robert Sedláček svůj film Rodina je základ státu. Nejnověji si pak zahrál Archeoskanzen v dokumentárním filmu Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů režiséra Petra Nikolaeva.

Třetím místem obdivování byl Velehrad se svou Bazilikou Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje.

baz.jpg

Všem třem výpravám přálo počasí a zájezdy jsme si náležitě užili. 

 

Foto zde:  http://seniorbohumin.rajce.idnes.cz/11.5._a_15.5_a_16.5.2017_Zajezdy_do_Modre_a_Velehradu/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Archiv

Kalendář
<< květen / 2024 >>

Statistiky

Online: 4
Celkem: 255929
Měsíc: 5378
Den: 197