Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spálené Poříčí 22.-28.8.2021

Oblíbený týdenní pobyt v hotelu BRDY

Spálené Poříčí 22.8. – 28.8.2021 

V neděli jsme vyjeli z Bohumína a první zastávkou byl Chýnov a prohlídka velbloudí farmy.  Už nás čekalo jen ubytování v Hotelu Brdy, přivítání, večeře s přípitkem a první nocleh.

V pondělí po snídani byla na programu prohlídka Galerie Špejchar a poté volný program věnovaný procházce městečkem a blízkého okolí. Večer koncert dudácké kapely www.dudaci.cz.

V úterý odjíždíme na prohlídku vodního hamru v Dobřívě a prohlídku zámku Nebílovy. Počasí nám nepřeje, poprchává a hodně se ochladilo. Těsně před Spáleným Poříčím ještě zastavujeme u Stúpy osvícení. Večer sledujeme výrobu skleněných vitráží a mnozí si kupují skleněného andílka. Před spaním se ještě někteří věnují karbanu.

Ve středu konečně neprší a to je dobře, protože jedeme na celodenní výlet. Nejdříve prohlídka hradu a zámku Horšovský Týn. Zůstáváme ještě v Horšovském Týně a k obědu je kuřecí řízek. Čeká nás překvapení skryté do tří písmen: PES. A už je jasno! Jedná se o obrovskou plastiku chodského psa, u kterého se všichni chtějí vyfotit.  Následuje procházka městem Domažlice. Po návratu někteří plní úkol z pracovního listu informačního centra a hledají židovský hřbitov. Hela tu má svou elektrokoloběžku a při návratu k hotelu havaruje a nechá na chodníku přední zub. 

Ve čtvrtek nás čeká prohlídka zámku Březnice. Odpoledne je volný program, většinou věnovaný plnění dalších úkolů, procházkou k rybníku a k rozhledně. Pepa Pinkas má s sebou kytaru a připraví nám po večeři krásné chvilky u poslechu jeho vlastních písniček o hornících, o rodném kraji, o lásce...

V pátek dopoledne je volno a proto můžeme dokončit vyplnění pracovního listu, ten odevzdat na informačním centru a zaslouženě dostat magnetku. Odpoledne procházka městem Plzeň, kde právě probíhá kulturní festival. Po večeři se vydáváme na tajný výlet. Kam nás autobus veze? Do Rožmitálu pod Třemšínem. Cílem je kostel Povýšení sv. Kříže, kde na varhany hrál sám Jakub Jan Ryba a kde napsal tolik známou Českou mši vánoční. 

V sobotu po snídani se loučíme a odjíždíme směr severní Morava, cestou poslední zastávka na Svaté Hoře u Příbrami.

Do hotelové kroniky jsme napsali:

Z Bohumína jsme přijeli
a moc dobře se tu měli.
Dobré kafe u snídaně,
pak výlety, hurá na ně!
Březnice i Nebílovy,
každý den zážitek nový.
A po každém výletu
dobrá krmě čeká tu!
Usměvavý personál,
čisto, vůně a tak dál.
Přes to Spálené Poříčí
bába na kolobce frčí,
ale holt, neměla kliku,

bába i zub na chodníku.
Zdejší zubař coby dup
udělal jí nový chrup.
Týden utekl jak voda,
už musíme domů, škoda.
Proto přijedeme zas
poznat dalších zdejších krás.
Píšu chválu ke chvále:
Děkujeme, Michale!

Pobyt jsme si užili a zde jsou fotky   https://seniorbohumin.rajce.idnes.cz/22.-28.8.2021_Spalene_Porici/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 5
Celkem: 253880
Měsíc: 5304
Den: 194